linkedin2 twitter facebook instagram check arrow-left arrow-right arrow-left-2 arrow-right-2 play share search download envelope

"Elke bevalling blijft een bijzonder moment."

Bijzonder & divers

Vivian Janssen werkt als obstetrieverpleegkundige op de afdeling Verloskunde.

“Verloskunde bestaat eigenlijk uit drie kleine specialismes: zwangerschap, bevalling en kraambed. De afdeling Verloskunde bestaat dan ook uit drie units. De meeste patiënten beginnen hun opname op de zwangeren-unit, bevallen op de verloskamers en worden vervolgens verpleegd op de kraamafdeling. Elk stukje van het traject vraagt een andere werk- én benaderingswijze. Omdat ik rouleer over alle drie de units is mijn werk  nooit saai.”

“Op de zwangerenafdeling verblijven patiënten wiens kindje mogelijk te vroeg geboren gaat worden, wiens kindje een afwijking heeft, en patiënten die zelf ziek zijn. Niet alleen fysiek, ook psychosociaal ligt hier een grote taak. Vaak zijn de zwangere dames langdurig opgenomen wat een hoop spanning met zich meebrengt.”

Bijzonder

“Hoeveel bevallingen ik inmiddels ook heb mogen meemaken: het blijft altijd een bijzonder moment! Ik assisteer bij een ‘normale’ bevalling, maar ben ook aanwezig op de operatiekamer bij een keizersnede. De patiëntenzorg op de verloskamers is heel intensief; als verpleegkundige ben je een spil in een héél belangrijke gebeurtenis in het leven van de patiënte en haar partner.”

“ Je bent een spil in een héél belangrijke gebeurtenis in het leven van de patiënte en haar partner. ”

Trots thuisgevoel

“Als ik naar mijn werk fiets zie ik het Erasmus Medisch Centrum al vanuit de verte. Een indrukwekkend groot gebouw. Met zijn ruim 13.000 personeelsleden en nog véél meer patiënten eigenlijk een stad midden in het centrum van de stad Rotterdam. Het relatief kleine Sophia Kinderziekenhuis voelt knus en inmiddels ook een beetje als thuis. Ik ben trots dat ik deel uit mag maken van zo’n mooie organisatie en nog trotser dat ik deel uitmaak van een team dat altijd klaarstaat voor de patiënten en goede zorg.”

“Erasmus MC-Sophia is een academisch centrum. Wat ik hier direct op de werkvloer van merk, is de complexiteit van de patiënten. Vanuit heel de regio Zuidwest Nederland komen patiënten met de meest uiteenlopende ziektebeelden op de afdeling voor behandeling.”

Nieuwsgierig geworden?

Kijk dan vooral eens naar de opleidings- en carrièrekansen die we je kunnen bieden.

Lees meer over je kansen