linkedin2 twitter facebook instagram check arrow-left arrow-right arrow-left-2 arrow-right-2 play share search download envelope

Erasmus MC

Het Sophia Kinderziekenhuis is onderdeel van Erasmus MC, Nederlands bekendste medisch onderzoekscentrum. Hier werd onder meer de eerste beenmergtransplantatie van Nederland uitgevoerd. Hier geneest men patiënten die elders zijn uitbehandeld en voert men met regelmaat een long- of harttransplantatie uit. Niet voor niets behoort dit academisch ziekenhuis in veel rijtjes tot de absolute wereldtop.

Verbouwing

Het Erasmus MC is het grootste van de acht Nederlandse universitaire ziekenhuizen. Aan het enorme gebouwencomplex is nog te zien dat het Erasmus MC voortkomt uit de fusie van verschillende medische centra. In 2017 is onze nieuwbouw voltooid. Dit wordt een plaats waar we werken met de modernste processen, diagnosetechnieken, behandelingen en zorgconcepten. We streven naar een optimale ruimtebenutting, zo laag mogelijk energieverbruik en minder belasting van het milieu. De ruim 13.000 medewerkers van het Erasmus MC werken dan in een van de modernste ziekenhuizen ter wereld. Op dit moment maken we plannen voor de vernieuwbouw van het Sophia Kinderziekenhuis.